Udo Prinsen

Prinsen (1974, Doetinchem) studeerde cum laude af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2000 ging hij naar Engeland voor The Bristol Animation Course. Hij werkte daar o.a. voor de BBC.

Bij terugkomst in Nederland startte Prinsen als onafhankelijk regisseur zijn eigen label Carambolas Films. Sindsdien regisseert hij animatie, kunst en film in opdracht en in eigen beheer. Hij werkte aan diverse tv-series van o.a. de VPRO en aan theaterproducties van Dick Hauser. Zijn eigen producties op het gebied van korte film vielen in de prijzen
 op diverse festivals. Muziek en natuur zijn belangrijke inspiratiebronnen voor Prinsen. Deze elementen komen samen in veel van zijn werk en in het bijzonder in de korte film Into Spring. In 2015 nam hij deel aan de Nederlandse wetenschappelijke poolexpeditie naar Spitsbergen. Uitingen hiervan werden via film en fotografie uitgebracht.
Op EVO-LUMEN is Prinsen o.a. vertegenwoordigd met Ny-Alesund dat hij op Spitsbergen maakte in samenwerking met Maarten Loonen, wetenschapper en station manager van het Nederlands Poolstation aldaar.

Datum
Categorie
Kunstenaars