Titia Ex

  Titia Ex (Terwinselen,1959) is een Nederlandse kunstenaar die monumentale lichtinstallaties en filmwerken maakt. Haar werk wordt gerekend tot de conceptuele kunst en is geplaatst zowel in de openbare ruimte als in gebouwen. Zij woont en werkt in Amsterdam maar haar werk wordt internationaal vertoond. Zij experimenteert met licht in de ruimste zin; met natuurlijk licht en kunstlicht, met verschillende lichtbronnen, vooral neon en led en verschillende materialen.

  De objecten van Ex staan niet op zichzelf, de geschiedenis, het gebruik van de ruimte en het perspectief van de bezoekers spelen een belangrijke rol. Met haar installaties wil Ex toeschouwers een onverwachte perceptie van tijd en ruimte aanbieden. Haar monumentale werken ‘THE FLOWER OF THE UNIVERSE’ en ‘THE WALK’ hebben een prominente plek in de tentoonstelling EVO-LUMEN. ‘The Flower’ is het eerste interactieve lichtkunstwerk waarin sensoren de kleuren van de omgeving opnemen en deze exact via LED’s in ‘de bloem’ weer uitstralen.

  ‘The Walk’ is een globe van 3 meter doorsnee waarin 35.000 LED pixels zijn verwerkt die een driedimensionale film mogelijk maken. De film vertelt het louteringsverhaal van Dante’s Inferno en wordt in de koepel van het Evoluon getoond.

  Datum
  Categorie
  Titia Ex