Evoluon

Het Evoluon werd in 1966 ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Philips aan de inwoners van de stad Eindhoven aangeboden. Het was het uithangbord voor de innovatieve en technologische kracht van de agglomeratie.

Het Evoloun is ontworpen door de architecten Louis Kalff en Leo de Bever. De futuristische, op een vliegende schotel lijkende koepel, meet 77 meter in diameter en het beton van de koepel wordt door 169 kilometer spankabel op zijn plaats gehouden.

Het gebouw was van 1966 tot 1989 het eerste educatieve technologiemuseum in Nederland en trok meer dan 100.000 bezoekers per jaar. De bezoekers konden zelf experimenteren en demonstratiemodellen bedienen. Dat was in die tijd zeer vooruitstrevend en vooral aantrekkelijk voor scholieren en studenten. In de jaren negentig werden op het terrein verschillende nieuwe gebouwen opgeleverd en sinds 1996 is het Evoluon-complex een congres- en evenementencentrum.

Uniek

Sinds de zomer 2012 wordt het unieke gebouw weer voor tentoonstellingen gebruikt. In dat jaar was er een expositie over het menselijk brein, in samenwerking met Discovery Center Continium. Daarna volgen evenementen in samenwerking met NEMO – Amsterdam, Technopolis – Mechelen en het Discovery Centre Continium – Kerkrade.
In oktober 2013 gaf de legendarische rockband Kraftwerk vier uitverkochte 3D-concerten in het Evoluon.


Het Evoluon is vandaag de dag voor het publiek vrij toegankelijk en heeft een ruim opgezet café en restaurant. Zomers is het gezellige en zonnige terras geopend, vanwaar de spiegeling van dit iconische gebouw in de vijver te zien is.
Het Evoluon is en blijft de Landmark van BrainPort dat staat voor innovatief ondernemerschap en technologische knowhow.

Routebeschrijving

Routebeschrijving Evoluon Eindhoven

Noord Brabantlaan 1A
5652 LA Eindhoven
040 – 25 04 620

Het Evoluon is uitstekend bereikbaar, gelegen in het hart van Brabant aan de A2. Den Bosch, Tilburg en Weert liggen daarmee binnen een half uur reistijd. Utrecht, Rotterdam en Maastricht op nog geen uur.

Vanaf de snelweg rijdt u rechtstreeks op ons parkeerterrein met ruim 500 gratis parkeerplaatsen, gelegen aan de rand van het centrum van Eindhoven. Daarmee zijn zowel treinstation Eindhoven als Eindhoven Airport op nog geen tien minuten afstand. Treinreizigers zijn binnen 7 minuten vanaf Station Eindhoven voor de deur dankzij een OV-as naar Eindhoven Airport & Veldhoven. Hierover rijdt de innovatieve Phileas met hoge frequentie.

U vindt de locatie direct op Google Maps, hiernaast de routebeschijving vanaf de invalswegen van Eindhoven.